img
VERSENY

GYEREKFILMEK VERSENY 8+

2020
magyar nyelven

animációs rövidfilm-válogatás, 60 perc
8 éves kortól ajánlott

Tobi és a turbóbusz
(Verena Fels, 2019, Németország, 00:07:30)
Akinek nincs ülőhelye, az repül! – a turbóbuszban ez a szabály. Az igazi barátságra vágyó fiatal farkas nap mint nap próbál a buszon helyet szerezni.

Florigami
(Iva ĆIRIĆ, 2019, Horvátország/Szerbia, 00:05:36)
Egy magányos fehér virág más növényektől körülvéve növekszik, és napról napra megküzd a túlélésért.

Farkas
(Helene Ducrocq, 2020, Franciaország, 00:11:11)
Egy fiatal farkas először merészkedik ki az üregből, míg az anyja a vadászattal van elfoglalva. Miután eltéved, rémülten elrejtőzik egy kertben, ahol vadászok gyerekei találnak rá. Jeanne, Gaston és Louis úgy döntenek, hogy visszaviszik az otthonába.

Délutáni tea
(Andrea Szelesová, 2019, Csehország, 00:02:12)
Egy nemes férfiú találkozóra várja szépséges jegyesét, de a megérkezésekor teljesen megdöbben. A hölgy pompás ruhája túlságosan terjedelmesnek tűnik a teremhez. A nyilvánvaló probléma ellenére a látogató próbálja megőrizni a méltóságát.

Távol
(Mathilde Pepinster, 2019, Belgium, 00:06:00)
Egy úszó jégtábla, egy termetes férfi, egy hal és egy nem egészen szokványos valóság.

Boszorkányos
(Arielle Demilecamps, 2020, Franciaország, 00:06:34)
April és Aparna két fiatal boszorkány, akik mindenről mást gondolnak. Amikor hirtelen arra kényszerülnek, hogy együtt lakjanak, a helyzet robbanásveszélyessé válik!

Boldog nagymamákat!
(Natalia Mirzoyan, 2020, Oroszország, 00:08:00)
Mása szeretne a szüleivel tartani a szilveszteri buliba, de ők lepasszolják a nagymamához. Egymás után érkeznek nagyi vendégei, míg végül a lány egy rakás idős hölgy között találja magát.

Matilda és a tartalék fej
(Ignas Meilūnas, 2020, Litvánia, 00:13:09)
Történet egy lányról, aki a világ legokosabb embere akar lenni. Amikor a rengeteg megtanult dolog egy fejben már nem fér el, az anyja vesz neki egy tartalék fejet. Két fej jobb, mint egy, de Matilda rövid idő alatt összezavarodik, nem tudja, mikor melyik fejet kellene viselnie. Hamarosan el is veszti a második fejét. Ki tudja, mi történne, ha véletlenül nem szállna be egy labda az ablakon, ami örökre megváltoztatja Matildát.