img
VERSENY

RÖVIDFILMES VERSENY A

2020
eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

animációs rövidfilm-válogatás, 80 perc
A program megtekintését 16 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Pá kis Panelom!
(Darabos Éva, 2020, Magyarország, 00:07:40)
A film elején főszereplőnk arról értesül, hogy hamarosan el kell költöznie otthonából, amely egy panelházban található. A felkavaró hír hatására elöntik az érzelmek. Búcsúkönnye betonnehéz monolittá fejlődik, amelynek becsapódásával egy fiktív körkép kezdődik a karakterünk számára hamarosan múlttá váló telepi életről.

Szárnyak
(Riho Unt, 2020, Észtország, 00:12:30)
Jaan, a különc feltaláló leghőbb álma, hogy magasan szállhasson az égben. Miután sikerül kapcsolatba lépnie a reneszánsz lángelme, Leonardo da Vinci szellemével, egyre közelebb jut a céljához.

Anyám nem tudta
(Anita Killi, 2020, Norvégia, 00:11:16)
Költői mese egy fiatal depressziós lányról. Meg valakiről, aki láthatatlanul törődik vele, és segíteni próbál rajta egy törött szárnyú vörösbegy feláldozásával.

Gyöngyhalász
(Margrethe Danielsen, 2020, Norvégia, 00:09:00)
Három pár különféle kihívásokkal néz szembe.

Kötelékek
(Dina Velikovskaya, 2019, Németország, 00:08:00)
A szülők és gyermekük között szoros a kapcsolat. Egy fiatal nő elhagyja a szülői házat, hogy világot lásson. De szüleinek világa oly szorosan kötődik hozzá, hogy a távozásával veszélybe sodorja. Kiderül, hogy a kötelék romboló is lehet.

Nyári eső
(Julia Skala, Oscar Jacobson, 2020, Németország, 00:06:03)
A kimerítő esős nap után egy fiatal nő küzd az őt egyre inkább elárasztó érzéseivel.

Jelek
(Dustin Rees, 2020, Svájc, 00:10:40)
Egy villanyszerelő éjszakáról éjszakára járja a várost, és fényreklámokat szerel fel. Élete merő rutin, és ő észrevétlenül halad át rajta, anélkül hogy a világhoz bármi köze lenne. Mígnem hirtelen rájön, hogy milyen jelekre kellene figyelnie.

Amire emlékezhetünk
(Niki Lindroth von Bahr, 2019, Svédország, 00:05:00)
Altatódal a nagy katasztrófa előtt. Két galamb ellátogat egy állatok nélküli állatkertbe, egy csiga megméreti az orvosnál a vérnyomását, a CERN laboratóriumában pedig valami borzasztóan félrement. Hat pillanat a korunkból, emlékek a világról, melyet magunk mögött hagyunk.