>> EGÉSZ ESTÉS PREMIEREK
HAVE A NICE DAY

Jian Liu filmje
2017 Kína, 77 perc
Mandarin nyelven, angol és magyar felirattal

HAO JI LE

"Kína déli részén valaki talál egy 1 millió yuannal teli zacskót, ami miatt különböző hátterű embereket tűnnek fel, más-más személyes motivációkkal: filozofikus gengszterfőnökök, öregedő bérgyilkosok, férfiak és nők, akik megunták a túlélésért folytatott harcot. Hamarosan véres összecsapás bontakozik ki.
A film koforratlan, tömör humora görbe tükröt tart a különböző attitűdöknek és a társadalmi viszonyoknak. Az emberiség folytonos kapzsisága beleoltva egy mélyen bizonytalan és átalakulóban lévő országba. A film stilizálja napjaink Kínájának közhangulatát, mely a megrekedtség és az új kezdet között áll. Ennek a haláltáncnak a főszereplői bolyonganak és furcsa módon elveszettek a pontosan megrajzolt, de radikálisan megváltoztatott városképek között. A kapitalizmus jelei és szimbólumai mindenhol visszaköszönnek, de a legtöbb ember ki van zárva az eme jelek adta élet ígéretéből."

EGÉSZ ESTÉS PREMIER

VETÍTÉSEK

MI A NEVED?

Makoto Shinkai filmje
2016 Japán, 106 min
japán nyelven, angol és magyar felirattal

Kimi No Na Wa

Mitsuha Miyamizu egy vidéken élő gimnazista lány, aki arról álmodozik, hogy egy fiú életét élhesse Tokió nyüzsgő városában. Eközben Tokióban egy fiú, Taki Tachibana építészi karrierről álmodozva a gimnáziumban és részmunkaidős állásában hajszolja túl magát. Egy nap Mitsuha valaki más szobájában ébred és hamarosan rájön, hogy egy fiú, Taki testében van, Tokióban, valahol máshol pedig Taki a lány nyugodt vidéki éltét éli. Hogy erre a furcsa cserére választ találjanak, elkezdik keresni egymást.

EGÉSZ ESTÉS PREMIER

VETÍTÉSEK

HILDA NÉNI!

Jacques-Remy Girerd, Benoît Chieux filmje
2013 Franciaország, 89 perc
francia nyelven, angol és magyar felirattal

Tante Hilda!

A filmet beválogatták a 2017-es Cannes-i, az Annecy-i és a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos műsorába.
A Cesar-díjra jelölt Egy macska kettős élete írója és producere, Jacques-Rémy Girerd egy környezetvédelmi témájú filmmel jelentkezik. A növényszerető Hilda egy hatalmas üvegházban nevel megannyi veszélyeztetett és ritka növényt a világ minden tájáról. Mindeközben a DOLO nevű cég kifejleszt egy új, genetikailag módosított gabonafélét, az Attilem-et, melyből mesésen meggazdagodnak. A kevés vízzel és műtrágya használata nélkül is termeszthető Attilem csodás megoldásnak látszik a világ élelmiszerproblémájára és a csökkenő olajkészlet pótlására. De a katasztrófa csak idő kérdése…

EGÉSZ ESTÉS PREMIER

VETÍTÉSEK

A KENYÉRKERESŐ

Nora Twomey filmje
2017 Írország, Luxemburg, Canada, 94 perc
angolul, magyar felirattal

The Breadwinner

A Kenyérkereső a 11 éves Parvana-ról szól, aki arra teszi fel az életét, hogy biztonságot nyújtson a családjának és megmentse az apját. Parvana apja, Nurullah történelmet átszövő fantáziatörténeteket mesélt neki gyerekkorában, amikor a lány segített neki a piacon a talibánok irányítása alatt álló Kabulban, 2001-ben. Amikor az apját letartóztatják, Parvana az egyetlen, aki elég bátor ahhoz, hogy akkor is a keresse a férfit, amikor mindenki más már feladta a reményt.

EGÉSZ ESTÉS PREMIER

VETÍTÉS


>> EGÉSZESTÉS VERSENY
A VILÁG INNENSŐ VÉGÉN

Sunao Katabuchi filmje
2016 Japán, 130 min
japán nyelven, angol és magyar felirattal

Kono Sekai No Katasumi Ni

A film egy Suzu Urano nevű lány történetét mutatja be, aki 1944-ben Hirosima tartományában lévő kisvárosba, Kurébe költözik, hogy hozzámenjen Shūsaku Hōjōhoz, egy fiatal tisztviselőhöz, aki a helyi katonai bázison dolgozik. Suzu a férje családjával él, ahol hamarosan nélkülözhetetlenné válik, mivel rendkívül kreatívan tud a háborús körülmények között is főzni és vinni a háztartást. 1945-ben az amerikai hadsereg intenzív bombázása Kurét is eléri, ami tragikus hatással van a városka lakóinak életére. Ez Suzu mindennapjait is örökre megváltoztatja, de kitartása és bátorsága lehetővé teszi, hogy teljes életet éljen. Ez a gyönyörű, de tragikus történet bemutatja, hogy az emberek a legnagyobb szörnyűségek közepette is képesek összetartani.

EGÉSZESTÉS VERSENY

VETÍTÉSEK

TEHERÁNI TABUK

Ali Soozandeh filmje
2017 Ausztria, Németország, 90 perc
perzsa nyelven, angol és magyar felirattal

Tehran Taboo

A film a 2017-es cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában mutatkozott be, a Jeruzsálemi Filmfesztiválon pedig Fipresci-díjat kapott. A történet napjaink Teheránjában játszódik, melyben négy iráni fiatal sorsa rajzolódik ki egyre megdöbbentőbb részletességgel: mindannyian elkeseredetten keresik a szabadságot és boldogságot, miközben az elnyomó iszlamista társadalom tabuit feszegetik.

EGÉSZESTÉS VERSENY

VETÍTÉSEK

A HEGYEK ÉS VIZEK KÖNYVE

Xuan Liang, Chun Zhang filmje
2016 Kína, 105 perc
mandarin nyelven, angol és magyar felirattal

Da Yu Hai Tang

Chun egy mennyei lény, aki a begóniákért felel. Tizenhat éves korában delfin formájában leküldik az emberek közé, afféle beavatási szertartásként. Kun, egy fiatalember, aki saját élete árán menti meg a lányt, Chun pedig egy barátja, Qui segítségével megpróbálja feltámasztani a fiú lelkét, hogy köszönetet mondjon neki.

EGÉSZESTÉS VERSENY

VETÍTÉSEK

A SAJÁT HANGOD

Ito Naoyuki filmje
2017 Japán, 94 perc
japán nyelven, angol és magyar felirattal

Kimikoe

A 16 éves Nagisa Yukiai egy tengerparti városban él. A fiatal lány még mindig hisz nagymamája történetében, hogy bizonyos szavaknak lelkük van, ez a Kotodama. Egy nap egy régi rádióstúdióban találja magát, ahol eljátssza, hogy ő a bemondó, a szavai pedig véletlenül adásba mennek és egy nem várt személyhez jutnak el.

EGÉSZESTÉS VERSENY

VETÍTÉSEK

Zombillenium

Arthur de Pins, Alexis Ducord filmje
2017 Belgium, Franciaország, 78 perc
francia nyelven, angol és magyar felirattal

Zombillénium

"Zombillenium egy szokatlan vidámpark, ahol csak igazi vérfarkasokat, vámpírokat és zombikat alkalmaznak, méghozzá az örökkévalóságig. Egy nap Hector, egy fiatal auditor érkezik a parkba, hogy ellenőrizze minden megfelel-e a biztonsági előírásoknak, majd bezárással fenyegeti a helyet. A vidámpark vámpírigazgatójának, Francisnak nincs más választása, mint megharapni Hectort, hogy megvédje a parkot. Hector maga is elkezd dolgozni Zombilleniumban és az általa nyújtott látványosság a vidámpark utolsó esélye a csőd és a folyamatosan csökkenő látogatói számok elkerülésére. De a férfi legfőbb vágya, hogy újra találkozhasson lányával, Lucy-val, aki a „való világban” vár rá.
A Zombillenium a Cannes-i Filmfesztivál, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál és a Locarno-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt."

EGÉSZESTÉS VERSENY

VETÍTÉSEK


>> RÖVIDFILMES VERSENY
RÖVIDFILMES VERSENYPROGRAM 'A'

90 perc
eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

SHORT FILM COMPETITION, SECTION 'A'

 • Nem emberi (Steffen Bang Lindholm, DK, 6')
 • Egy zombijárványt követően a zombikat meggyógyították és elkülönített táborokba száműzték őket. Egy előítéletes újságíró be akarja bizonyítani, hogy nem lehet őket rehabilitálni.
 • Eddy Table hiánya (Rune Spaars, NO, 13')
 • Mi van, ha a legnagyobb félelmed és a legnagyobb szerelmed ugyanaz? Eddy Tables elveszik egy sötét erdőben, ahol egy rejtélyes lányra és veszélyes parazitákra bukkan. Menekülnie kellene, de valami visszatartja. Rune Spaans romantikus horror rövidfilmje alapjául a kanadai Dave Cooper munkássága szolgált.
 • Vulkánsziget (Anna Katalin Lovrity, HU, 9')
 • Valahol egy szigeten az óceán közepén a természet ereje úgy munkálkodik még, mint az ősidőkben. Egy fiatal, naiv nőstény tigris lakik ott, összhangban magával és a természettel. Amikor ébredező nőiességét észreveszi egy idősebb hím, a fiatal nőstény egyre jobban retteg a heves közeledésétől.
 • Call of Cuteness (Brenda Lien, DE, 4')
 • Míg mi biztonságban a legnépszerűbb macskás fail videóválogatást nézzük, minden, amit eddig elrejtettünk visszatér ebben a fogyasztói rémálomban.
 • Szemtől szembe (Natasha Tonkin, UK, 7')
 • A Tête à Tête egy rövid animációs dráma, mely bemutatja a kapcsolódás, az elszigeteltség és a női identitás kérdését a mai digitális világban. A történet a szórakozni szerető Kerrit követi, aki a nővére családjával tölti a hétvégét. Ahogy nő a feszültség, a technológia könnyű menedéket nyújt. De ahogy Kerri levesz a szemét a képernyőről, egy sokkal mélyebb kapcsolódást fedez fel.
 • Azt akarom, hogy a Plútó újra bolygó legyen (Marie Amachoukeli, Vladimir Mavounia Kouka, FR, 13')
 • Transzhumanista románc a közeljövőből. Egy szerény körülmények közül származó fiatal fiú, Marcus, aki H-, beleszeret egy H+-ba.
 • Az egész történet (Daisy Jacobs, Christopher Wilder, UK, 8')
 • Amikor apa kilép az ajtón az ötéves Toby rájön, hogy a szülők néha elmennek. Sokk hatása alá kerül, az egész szoba katapultál és egy másik helyiségként landol. A szoba szinkronba kerül Toby labilis érzelmeivel, amikor felborul az otthoni élet az 1970-es és 1980-as évekre jellemző váláshullám közepette. 40 évvel később az kaleidoszkóp által megtört emlékek még mindig látszanak a falon. Toby ragaszkodik ezekhez a emlékdarabkákhoz, hogy összerakhassa a történetet.
 • A vonat, az erdő (Patrick Buhr, DE, 3')
 • Egy vonatút fura eseményeket fed fel.
 • A reggeli cowboy (Fernando Pomares, DE, 15')
 • A Morning Cowboy egy átlagos munkájú, átlagos fickó, Jose története. Egy nap azonban úgy dönt, cowboy-nak öltözik. Jose egy érzékeny történetet mutat be, ami kapcsán elgondolkodhatunk, hogy olyan életet élünk-e, amilyet szeretnénk.
 • Manivald (Chintis Lundgren, EE, 13')
 • Manivald, a róka, most lesz 33 éves. Túlképzett, munkanélküli, életunt és a nyugdíjas, túlzottan gondoskodó anyjával él. Napjait zongorázással tölti, míg anyja kávét főz neki és kimossa a zoknijait. Könnyű, de nem jó életet él. Az egészségtelen, társfüggő viszonyuk alapjaiban rendül meg, amikor elromlik a mosógép és becsöppen az életükben Toomas, a szexi és izgalmas farkas szerelő, aki nem csak a mosógépet, de őket is rendbe hozza.

  COMPETITION SHORTS

  VETÍTÉSEK

  RÖVIDFILMES VERSENYPROGRAM 'B'

  90 perc
  eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

  SHORT FILM COMPETITION, SECTION 'B'

 • Enigma (Antonis Doussias, Aris Fatouros, GR, 11')
 • Egy görög sztereoszkópikus CG animáció, amit a görög szürrealista festő, Theodore Pandeleon műve ihletett. Egy rekviem a Formához, az Istennőhöz, az örök Évához, a Művészethez.
 • A kopasz jövő (Paul Cabon, FR, 6')
 • Kopasz férfinak lenni szívás, a tudat, hogy azzá fogsz válni még rosszabb.
 • OOZE (Kilian Vilim, CH, 5')
 • Egy liftes fiú szembesül a magányával és a munkájával járó viszontagságokkal. Amikor megpróbálja felhívni magára a vendégei figyelmét, megismeri a saját sötét oldalát.
 • A híd a folyó felett (Jadwiga Kowalska, CH, 5')
 • Egy férfi egy hídon áll, elválasztva élete szerelmétől. Még egyszer utoljára vele szeretne lenni, ezért úgy dönt, megkeresi a másvilágban.
 • Néhány szó (László Csáki, HU, 8')
 • “Előfordul ugyanis, hogy egy rossz döntés jó eredményre vezet, ahogy az is, hogy egy jó döntés rossz eredményt szül.” – Murakami Haruki
 • Nem történik semmi (Michelle Kranot, Uri Kranot, DK, 12')
 • Borzasztó hideg van a külvárosban, mégis emberek gyülekeznek. Látom, ahogy sorba állnak a láthatáron. Mind arra várunk, hogy történjen valami, de nem történik semmi... Azért gyűltünk össze, hogy tanúi legyünk egy eseménynek és hogy minket is lássanak. Ez egymás nézésének a látványa.
 • A muslica halála (Lukas von Berg, DE, 4')
 • Lecsapnak egy apró muslicát. Meglepő módon nagyon sajátos módon ússza meg a halált.
 • Minden rendben lesz (Céline Devaux, FR, 15')
 • Adj neki egy kis időt. Majd túlteszed magad rajta. Jean a születésnapját ünnepli, ami során berúg és felidézi a rettenetes hétvégét, amit a szakításához vezetett Mathilde-dal.
 • Tűzépítés (Fx Goby, FR, 13')
 • Az azonos című Jack London regény alapján készült film egy férfi és a kutyája tragikus történetét mutatja be, akik a túlélésért küzdenek a Yukon-terület jeges és ellenséges tájain. Lépjen be a sarkköri nyugati világba és tapasztalja meg ön is a maró hideget.
 • A teher (Niki Lindroth von Bahr, SE, 14')
 • Sötét musical, amit egy autópálya melletti bevásárlóközpontban adnak elő. A különböző boltok eladói, akik állatokként szerepelnek, vidám musical számok előadásával küzdenek az unalom és a szorongás ellen. Az apokalipszis egy csábító felszabadító.

  COMPETITION SHORTS

  VETÍTÉSEK

  RÖVIDFILMES VERSENYPROGRAM 'C'

  90 perc
  eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

  SHORT FILM COMPETITION, SECTION 'C'

 • Amalimbo (Juan Pablo Libossart, SE, 15')
 • Az Amalimbo egy ötéves kislány, Tipuana történetét mutatja be, aki megismeri a pokol tornácát miközben megpróbál "átjutni a túloldalra", hogy újra találkozzon a nemrég elhunyt apjával. A rövid történet beazonosítatlan helyeken játszódik a beazonosítatlan jövőben.
 • Lupus (Carlos Gomez Salamanca, FR, 10')
 • 2011 decemberében egy húsztagú kóborkutya falka széttépett egy éjjeli őrt Bosa utcáin, Bogota egyik külvárosában. A rövid animációs film eköré a tragikus hír köré épül és mutatja be a test, a kegyetlenség és a területek fogalmait.
 • Bye-Bye, Mom (Tina Orosz, HU, 6')
 • A történet egy városban játszódik, ahol ha az emberek elbúcsúznak egy szerettüktől, cserébe egy darabot adnak a testükből. Ahogyan az elválás fájdalma múlik, úgy egyre kevesebb részt adnak magukból. A főhős egy lány, aki az édesanyjától búcsúzik az állomáson. Itt kezdődik a lány megpróbáltatása: meg kell tanulnia egyedül élni.
 • Lerajzolni valakit kilencszer (Sasha Svirsky, RU, 6')
 • Kilenc rövid és váratlan történet mutatja be, hogyan lehet ábrázolni egy embert. Az alkotó absztrakciót, kollázst és rajzolt animációt vegyítve az animációban rejlő lehetőségek spontán és nem szisztematikus felfedezésére invitál minket és az elfojthatatlan képzelőerő világába vezet minket.
 • Szerda Goddard-ral (Nicolas Menard, UK, 4')
 • A személyes megvilágosodás keresése románchoz és kétségbeeséshez vezet.
 • Dióhéjban (Fabio Friedli, CH, 5')
 • Egy magtól a háborúig, a hústól a szerelemig, a közönytől az apokalipszisig. Kísérlet a világ összefoglalására dióhéjban.
 • A sün otthona (Eva Cvijanovic, HR, 10')
 • Egy dús, élettel teli erdőben él egy sün. A többi állat tiszteli és irigyli. A Sün rendületlen odaadása az otthona iránt négy telhetetlen szörnyet azonban nagyon zavar. Közösen feszült ostrom alá veszik a Sün házát. A Branko Copic klasszikusa alapján készült Sün háza egy kedves és univerzális mese, mely a kicsiket és nagyokat egyaránt emlékezteti arra, hogy mennyire különleges az otthonunk.
 • Alternatív séta (Ivan Maximov, RU, 5')
 • Anya nagyon lelkesen beszélget egy barátjával. Nem veszi észre, hogy a babája kimászik a babakocsiból, megy egy kört a parkban, majd diszkréten visszamászik.
 • Csúnya (Nikita Diakur, DE, 11')
 • Egy csúnya macska a túlélésért küzd egy romlott világban, míg végül egy misztikus törzsfőnök személyében lelkitársa talál. Az animációt a "Csúnya, a macska" internetes történet ihlette.
 • Mégis csak emberek vagyunk (Jan Míka, CZ, 17')
 • Egy zord tél során a mezei nyúlnak szembe kell néznie a hideggel, az éhséggel, valamint a vadászok és más állatok veszélyével. Egy nap megtudja, milyen jó, kényelmes és biztonságos életet élnek a házi nyulak.

  COMPETITION SHORTS

  VETÍTÉSEK


  >> VERSENYEN KÍVÜL
  PSZICHONAUTÁK: AZ ELVESZETT GYERMEKEK

  Pedro Rivero, Alberto Vazquez filmje
  2015 Spanyolország, 76 perc
  spanyol nyelven, angol és magyar felirattal

  Psiconautas, los niños olvidados

  Alberto Vázquez és Pedro Rivero szürreális, antiutópisztikus fantazijában egy ökológiailag elpusztított szigetről próbálnak kijutni a hősök, a dühös Birdboy és a kalandvágyó Dinky. Vázquez saját történeteit adaptálja, amelyekben tipikus rajzfilmkarakterek eltorzításával nyomasztóan éles társadalomkritikát fogalmaz meg. Kellő frissességgel és iróniával beszél a világ és a környezetünk elpusztításáról, az elidegenedésről, valamint a személyes démonokkal való küzdelemről.

  OUT OF COMPETITION

  VETÍTÉS

  A VAD BOLYGÓ

  René Laloux filmje
  1973 Franciország, Csehszlovákia, 72 perc
  francia nyelven, angol felirattal

  La Planète Sauvage

  "A film egy távoli bolygón, a Ygam-on játszódik, ahol az Om-nak nevezett emberszerű lények hatalmas kék idegenek, a Draag-ok játékszerei. Miután Terr, akit gyerekkora óta házikedvencként tartottak, megszökik óriási fogvatartójától, csatlakozik egy radikális Om-csapathoz, akik ellenállnak a Draag elnyomásnak és erőszaknak.
  A vad bolygó, az animációs sci-fik egyik klasszikusa, 1973-ban elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál különdíját. A film komoly társadalmi kérdéseket feszeget, többek közt azt, hogy mi tart össze és mi választ szét egy emberi közösséget. "

  OUT OF COMPETITION

  VETÍTÉS

  ANIMÁLT ÉJ

  300 perc
  eredeti nyelven, angol felirattal

  ANIMATED NIGHT  Hamarosan érkezik az év számos elképesztő karakterrel megspékelt, animációs rövedeket felvonultató vetítése. Az Animált Éj idei műsorán lenyűgöző, vicces, néha ijesztő rövidek mellett idén a finn Pink Twins is odateszi magát!

  Az Animált Éj egy ötórás, kellemes maraton, több mint 60 filmmel, és ebben az évben egy különleges vendéggel várja az érdeklődőket:

  A Pink Twins egy vizuális művész és egy zenész duója, akik nem mellesleg testvérek is; Juha és Vesa Vehviläinen alkotják a formációt. Ők ketten épp a világot járják elképesztő vizuális elemekkel és elektronikus zenékkel tűzdelt élő műsorukkal. Elérkezett hát az idő, hogy nálunk is feldobják a hangulatot, méghozzá az Uránia mozi nagytermében. A Pink Twins egyébként a 15. Anilogue: Finnish Focus meghívására látogat el hozzánk.

  Amit még garantálunk: jó társaság és megfelelő mennyiségű szünet, különböző italokkal. Mindez az Uránia Nemzeti Filmszínházban, december 2-án, 21 órai kezdéssel.

  Minden filmet eredeti nyelven, angol felirattal vetítünk.

  Részletes program:

  21:00-22:50 1. blokk:

  SEX'N'ANIMATION

  Night Spinning (Yi Luo, 2017, DE, 5')
  How's your prostate? (Jeanne Paturle, Cécile Rousset, 2016, FR, 4')
  Good Night, Everybuds! (Benedikt Hummel, 2017, DE, 6')
  Moody Booty (Kathrin Kuhnert, 2017, DE, 3')
  XOXO - hugs and kisses (Wiola Sowa, 2016, PL, 14')
  Night I Dance with Death (Vincent Gibaud, 2017, FR, 6')
  Consent (Aoife Moiselle, Tara Woods, 2017, IE, 4')
  My Man ( Octopus ') (Stéphanie Cadoret, 2016, FR, 9')
  Pixel Joy (Florentine Grelier, 2012, FR, ')
  Dandelion (Elisa Talentino, 2017, IT/FR, 3')
  Peep Show (Rino Stefano Tagliafierro, 2016, IT, 8')
  Mirror (Anna Lytton, 2017, DE, 5')
  Bond (Judit Wunder, 2017, HU, 10')
  I Want You So Bad (Mengxi Zhou, 2017, CN, 2')
  Hi Stranger (Kirsten Lepore, 2016, USA, 3')


  A filmek előtt fellép a Pink Twins!

  22:50-23:05 1. szünet

  23:05-00:50 2. blokk:

  EYE CANDY SHOP

  Garden Party (Victor Caire, Vincent Bayoux, Florian Babikian, Théophile Dufresne, Gabriel Grapperon, Lucas Navarro, 2016, FR, 7')
  Shine (Johannes Flick, 2016, DK, 4')
  Strawberry days (Eva Sekerešová, 2016, SK, 13')
  Pedestrian Pastry (Jorn Leeuwerink, 2017, NL, 3')
  Flutter (Vladimir Todorov, 2016, BG, 10')
  Candy.zip (Tomoki Misato, 2017, JP, 5')
  Building The Monolith (Mats van Reenen, Jasper de Vries, Joren Hoogendijk, 2017, NL, 5')
  Too Tame! (Rebecca Bloecher, 2017, DE, 7')
  Mark Lotterman - Happy (Alice saey, 2017, FR, 7')
  Roadlovers (Andristyak Marcell, 2015, HU, 3')
  Escape (Fédéric Dascoli / Annabelle Faustin, 2017, FR, 4')
  Stellar (Laura Højberg Kunov, 2016, DK, 5')
  Running Lights (Gediminas Siaulys, 2017, LT, 11')
  Without Clear Purpose (Roberto Voorbij, 2016, NL, 3')
  Our Wonderful Nature - The Common Chameleon (Tomer Eshed, 2016, DE, 4')
  Going Ape (Nicolas Lesaffre, Charles Blanchard, 2017, FR, 5')
  Creature Pinup (Christian Leitner, 2017, DE, 1')
  Kite (João Pombeiro, 2017, PT, 5')
  Time for Sushi (Dawid Lewandowski, 2017, USA, 5')


  00:50-01:05 2. szünet

  01:05-02:30 3. blokk:

  THRILL ZONE

  At the cinema (Fredrik Andersson, 2017, SE, 1')
  Superbarbara: The Beginning (Boonsri Tangtrongsin, 2017, SE, 10')
  Mr Anxiety Goes On A Date (4inaroom: Alyona Ciobanu, Anna Florea, Sandu Cojocari and Serban Ilicevici, 2016, RO, 1')
  Dying To Poo (Ja Mie Tey, 2017, UK, 4')
  The Bureaucracy Monster (Thomas Simonsen Balmbra, 2016, NO, 5')
  Flush Toilet (Wendy Ju, 2017, TW, 2')
  Cthupid (Giovanni Braggio, 2016, IT, 1')
  Preston (Gabriel AMAR, Louis DOUCERAIN, Joseph HEU, William MARCERE, Terence TIEU and Morgane VAAST, 2016, FR, 5')
  All You Can Eat (Jose Manuel Perez Dominguez, Paulina Galindo Figueroa, 2017, MX, 8')
  The Indigestion (Mathilde Remy, 2016, BE, 6')
  Shock Therapy (matthieu landour, bali engel, 2017, UK, 7')
  Entanglement (Clara Chou, 2017, UK, 3')
  Wolf (Karin van Zon, 2017, NL, 3')
  Darrel (Marc Briones, Alan Carabantes, 2016, ES, 3')
  Play House (Yu Yu, 2017, TW, 3')
  Backseat (Georgia Cook, 2017, UK, 3')
  Incarnation (Barbara Rupik, 2017, PL, 5')
  Nocturne (Anne Breymann, 2016, DE, 5')


  Az estet a Pink Twins zárja!

  OUT OF COMPETITION

  VETÍTÉS


  >> VILÁGVÁLOGATOTT
  THE WORLD SHORTLIST

  60 perc
  eredeti nyelven, angol felirattal

  A VILÁG ANIMÁCIÓS FESZTIVÁLJAINAK LEGSIKERESEBB FILMJEI

 • Everything (David O'Reilly, 2017, IE, USA, 11')
 • Cop Dog (Bill Plympton, 2017, USA, 6')
 • Valley of White Birds (Cloud Yang, 2017, CN, 14')
 • The House of Colors (Nicolás P. Villarreal, 2016, AR, 9')
 • Fox and The Whale (Robin Joseph, 2016, CA, 12')
 • Once A Hero (Xia Li, 2016, USA, CN, 9')
 • WORLD SELECTION

  VETÍTÉSEK

  HIHETETLEN ÁBRÁK

  90 perc
  lengyel nyelven, angol felirattal

  ÚJ LENGYEL ANIMÁCIÓ 1. RÉSZ

 • Punci (Renata Gąsiorowska, 2016, PL, 8')
 • Gyrostánc (Piotr Loc Hoang Ngoc, 2016, PL, 15')
 • Schrödinger kutyája (Natalia Krawczuk, 2016, PL, 9')
 • Ökológiai allegória, avagy Leokadia és Ildefons visszaemlékezése (Tomasz Pawlak, 2016, PL, 6')
 • Emlékmű (Marcin Giżycki, 2016, PL, 3')
 • Viking (Wiktor Pietrzak, 2015, PL, 2')
 • Hihetetlen ábrák és más történetek II. (Marta Pajek, 2016, PL, 15')
 • A MARVEL-gyanú (Maciej Bączyk, 2016, PL, 4')
 • Önfejű érzékiség (Joanna Wójcik, 2015, PL, 10')
 • Bankett (Julia Orlik, 2016, PL, 4')
 • Rövidlátás (Jakub Romanowicz, 2017, PL, 8')
 • Tintanyomok (Tymon Albrzykowski, 2016, PL, 5')
 • Virsli hallal (Michał Sulej, 2016, PL, 2')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉS

  ILLÉKONY NYOMOK

  88 perc
  lengyel nyelven, angol felirattal

  ÚJ LENGYEL ANIMÁCIÓ 2. RÉSZ

 • Élesztő (Artur Hanaj, 2016, IE, USA, 5')
 • U.S. a csodák csodája (Balbina Bruszewska, 2016, USA, 23')
 • Elhagyatott erdő (Anna Beata Barańska, 2016, CN, 10')
 • Dinó meg egyebek (Magdalena Pilecka, 2016, AR, 7')
 • Holdraszállás (Maciej Bednarek, 2016, CA, 8')
 • Szabadság (Mikołaj Janiw, 2016, USA, CN, 1')
 • Fekete (Tomasz Popakul, 2016, PL, 14')
 • Fekete Volga (Marta Wiktorowicz, 2016, PL, 4')
 • Idegen test (Marta Magnuska, 2016, PL, 7')
 • Biotóp (Jolanta Bańkowska, 2016, PL, 1')
 • Illanékony nyomok (Agnieszka Waszczeniuk, 2016, PL, 8')
 • Negyedik (Agnieszka Janik, 2016, PL, 2')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉSEK

  GÖRÖG ANIMA

  78 perc
  görög nyelven, angol és magyar felirattal
  az ASIFA HELLAS és a TEI ATHENS támogatásával

  a Carousel Films válogatása a huszonegyedik századi görög animációból

 • A portré (Aristotelis Maragkos, 2015, GR, 2')
 • Vacsora néhány személyre (Nassos Vakalis, 2014, GR, 10')
 • A kitömött nagymamám (Effie Pappa, 2014, GR, 10')
 • Alosis (Giorgos Cherouvim, 2014, GR, 3')
 • Apodemy (Katerina Athanassopoulou, 2012, GR, 5')
 • Engem miért nem látsz? (Eleni Tomadaki, 2012, GR, 3')
 • Az élet és a zene szent csirkéje (No Mint, 2010, GR, 3')
 • Az élet értelme (Jannis Zongha, 2009, GR, 15')
 • Bloody Mary (Zina Papadopoulou, 2007, GR, 1')
 • Erato (Angelos Spartalis, 2006, GR, 8')
 • Súrlódás (Elen Tsampra, 2003, GR, 3')
 • A gravitáció törvénye(Spyros Rassidakis, 2002, GR, 9')
 • Csillagrendszer (Spyros Siakkas, 2002, GR, 6')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉS

  MEZTELEN EBÉD

  60 perc
  cseh nyelven, angol felirattal

  BEST OF PAF ANIMATED VISIONS

 • Több, mint szerelem, több, mint barátság (Jan Brož, Barbara Kleinhamplová, 2016, CZ, 5')
 • Minden nap elveszíteni valamit (Kateřina Zochová, 2014, CZ, 1')
 • Meztelen vacsora (Marián Vredík, 2013, CZ, 6')
 • Jelek (Matyáš Trnka, 2013, CZ, 1')
 • A felejtés varázsa (Veronika Vlková, Jan Šrámek, Martin Búřil, 2013, CZ, 8')
 • Světovar (Vojtěch Rada; Vojtěch Žák, 2012, CZ, 3')
 • Monoszkóp no. 3 (Martin Búřil, 2011, CZ, 7')
 • Egy gyufa ("Kateřina Kynclová, Vojtěch Vaněk", 2011, CZ, 5')
 • Jelenség (Kryštof Pešek, 2011, CZ, 3')
 • Rahova (David Možný, 2010, CZ, 6')
 • Kézikönyv 2 - Trilobita (Matěj Smetana, 2009, CZ, 7')
 • Gulliver a pigmeusok földjén (Lukáš Hájek, 2008, CZ, 7')
 • Holdséta (Martin Kohout, 2008, CZ, 2')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉS

  36 000 ÉVVEL KÉSŐBB

  Bevezeti: Jacques-Remy Girerd
  Franciaország, 104 perc
  francia nyelven, angol felirattal

  Jacques-Remy GIRERD retrospektív vetítése

 • A szerzetes és a hal (Michael Dudok de Wit, 1994, FR, 6')
 • A nagy vándorlás (Iouri Tcherenkov, 1995, FR, 8')
 • A világ végén (Konstantin Bronzit, 1999, FR, 8')
 • Tragikus történet boldog befejezéssel (Regina Pessoa, 2005, FR, 8')
 • Az ágyas bankettje (Hefang Wei, 2012, FR, 12')
 • Rossz idő (Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2006, FR, 5')
 • A tapintás érzéke (Jean-Charles Mbotti Malolo, 2014, FR, 15')
 • Egy, két, há' (Yulia Aronova, 2015, FR, 7')
 • 36.000 évvel később (15 nagyon rövid film) (csoportos film, 2015, FR, 22')
 • Strandzászlók (Sarah Saidan, 2014, FR, 13')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉS

  EZÜSTORSZÁG

  Argentina, 70 perc
  spanyol nyelv, angol felirattal

  ANIMÁCIÓ ARGENTÍNÁBÓL

 • Teklopolisz (Javier Mrad, 2009, AR, 12')
 • 2 méter (Javier Mrad, 2007, AR, 6')
 • A nevem (Javier Mrad, 2005, AR, 6')
 • Doublethink (Javier Mrad, 2007, AR, 2')
 • Splenda (AR)
 • TCS (AR)
 • Napváros (AR)
 • McDonald (AR)
 • Alapok (AR)
 • Tehetetlenség (Becho Lo Bianco, Mariano Bergara, 2014, AR, 4')
 • Lapsus (Juan Pablo Zaramella, 2007, AR, 3
 • Onión (Juan Pablo Zaramella, 2016, AR, 1
 • Az alkalmazott (Santiago Bou Grasso, 2008, AR, 6
 • Apa (Santiago Bou Grasso, 2013, AR, 1
 • Tiruriru (Pablo Rodriguez Jauregui, 2006, AR, 2
 • Papírszalvéták (Pablo Rodriguez Jauregui, 2015, AR, 3
 • Ház (Mercedes Moreira, 2005, AR, 5
 • Félelem (Mercedes Moreira, 2000, AR, 11
 • Doña ubenza (Juan Manuel Costas, 2015, AR, 3
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉSEK

  ANGEWANDTE ANIMATION

  60 perc
  német nyelven, angol felirattal

  KÍSÉRLETI ANIMÁCIÓK BÉCSBŐL

  Bemutatkozik a Bécsi Iparművészeti Egyetem Kísérleti Animációs Stúdiója.

 • Élő rotáció (Lukas Uvacek, 2017, AT, 6')
 • Durva (Amelie Schlöglhofer, 2017, AT, 2')
 • Hazaút (Siliva Knödelstorfer:, 2017, AT, 5')
 • Álmatlanság (Jiyoon Lee, 2017, AT, 4')
 • Eszpresszó (Alexander Gratzer, 2016, AT, 5')
 • Albert (Felix Weisz, 2016, AT, 7')
 • Antianthropozentristische Rotoskopiemontage (Andreas Neudecker, 2015, AT, 3')
 • Angine hercegnő (Xenia Ostrovskaya, 2015, AT, 3')
 • A kert (Miryana Sarandeva, 2015, AT, 3')
 • Az igazi nem lehetetlen (Birgit Scholin, 2015, AT, 10')
 • Egy művelt nő(Maria Chalela Puccini:, 2015, AT, 3
 • Vörös sorozat (Florentin Scheicher, 2016, AT, 7
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉSEK

  NEGATÍV TEREK

  68 perc
  eredeti nyelven, angol felirattal

  BEST OF FANTOCHE ANIMATION FESTIVAL

 • Úgy élni, mint Heta (Bianca Caderas, Isabella Luu, Kerstin Zemp, 2017, CH, 6')
 • Reptér (Michaela Müller, 2017, CH, HR, 11')
 • Csúnya (Nikita Diakur, 2017, DE, 12')
 • A teher (Niki Lindroth von Bahr, 2017, SE, 14')
 • Rossz lány (Ayce Kartal, 2017, FR, 8')
 • Dióhéjban (Fabio Friedli, 2017, CH, 6')
 • Ooze (Kilian Vilim, 2017, CH, 5')
 • Negatív tér(Max Porter, Ru Kuwahata, 2017, FR, 5')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉS

  A HOLNAP VILÁGA

  50 perc
  angolul

  DON HERTZFELD FILMJEI

 • Hello to Anilogue (Don Hertzfeldt, USA, 2017, 10')
 • A holnap világa (Don Hertzfeldt, USA, 2015, 17')
 • A holnap világa - második rész (Don Hertzfeldt, USA, 2015, 23')
 • VILÁGVÁLOGATOTT

  VETÍTÉS

  ARGENTIN ANIMÁCIÓS WORKSHOP

  120 perc
  magyarul

  JAVIER MRAD vezetésével

  Tucatnyi 6-12 év közötti magyar gyerek iratkozott be, hogy két hétvégén keresztül közös filmeket készítsen javier Mrad argentin animációs filmrendezővel a Budapest School P10 iskolájában. A workshop az Argentin Nagykövetség, a Budapest School és az Anilogue koprodukciójában jött létre. A dozen of Hungarian children signed up to spend two weekends in the company of Javier Mrad, reknowned Argentinian stop motion animation director, at Budapest School. A workshop

  VILÁGVÁLOGATOTT

  ESEMÉNYEK


  >> FÓKUSZBAN FINNORSZÁG
  FINN ANIMÁCIÓ: STOP MOTION

  82 perc
  finn nyelven, angol felirattal

  FINN ANIMÁCIÓ: STOP MOTION

 • Fiókos szekrény (Sanni Lahtinen, 2011, FI, 7')
 • Éjjeli műszak (Samppa Kukkonen, Sara Wahl, Simo Koivunen, 2004, FI, 6')
 • A levesben (Kaisa Penttilä, 1998, FI, 5')
 • Illusztrált város / Kirakatváros (Jan Andersson, 2010, FI, 4')
 • A messzi sziget átka (CHRZU, 2008, FI, 17')
 • Treevil (Aiju Salminen, Aino Ovaskainen, Christer Lindström, 2002, FI, 6')
 • Az utolsó elefánt (Antti Laakso, 2008, FI, 9')
 • Állat (Tatu Pohjavirta, 2005, FI, 28')
 • FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  VETÍTÉS

  FINN ANIMÁCIÓ: MIX TAPE

  60 perc
  finn nyelven, angol felirattal

  FINN ANIMÁCIÓ: MIX TAPE

 • Egy rovar halála (Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen, 2010, FI, 7')
 • Útonállók (Antti Laakso, 2007, FI, 7')
 • A horgony (Tommi Juutilainen, 2007, FI, 8')
 • Születésnap (Hanneriina Moisseinen, 2014, FI, 3')
 • Polle (Sara Wahl, 2006, FI, 2')
 • Ellenálhatatlan mosoly (Ami Lindholm, 2006, FI, 6')
 • A csali (Malakias, 2007, FI, 4')
 • Nyelvelés (Elli Vuorinen, 2010, FI, 4')
 • Rajzás (Joni Männistö, 2011, FI, 7')
 • Hirtelen, tavaly nyáron (Juha Mäki-Jussila, 2013, FI, 4')
 • A finn mese (Niina Suominen, 2011, FI, 6')
 • FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  VETÍTÉS

  FINN ANIMÁCIÓ: ÚJ HULLÁM

  69 perc
  finn nyelven, angol felirattal

  FINN ANIMÁCIÓ: ÚJ HULLÁM

 • Punci kezdőknek (Reetta Aalto, 2015, FI, 4')
 • Penelope (Heta Jäälinoja, 2016, FI, 4')
 • Állatkert (Malakias, 2017, FI, 4')
 • Au pair (Tatu Pohjavirta & Mark Ståhle, 2017, FI, 13')
 • Visszaemlékezés (Erika Weiste, Reetta Neittaanmäki, 2017, FI, 12')
 • Kapcsolat (Leena Jääskeläinen, 2017, FI, 2')
 • Éjjeli lepke (Annika Dahlsten, 2015, FI, 5')
 • Fájó szemek az örökkévalóságnak (Elli Vuorinen, 2016, FI, 12')
 • Féregjárat (Turun Anikistit, 2016, FI, 13')
 • FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  VETÍTÉS

  FINN ANIMÁCIÓ: ANIMÁCIÓ A TURKU EGYETEMRŐL

  70 perc
  dialógus nélkül

  ANIMATIONS FROM TURKU ACADEMY

 • A válogató (Mika Koskinen, Reetta Hietaranta, Frida Lindholm, Hanne Härkönen, Janna-Riina Perämäki, Noemi Scherer, 2016, FI, 3')
 • Kő (Janne Kukkonen, 2011, FI, 7')
 • Megterítve az asztal(Sini Pietiläinen, Anni Oja, Markus Tervola, Taru Riskilä, Miira Tonteri, 2013, FI, 4')
 • Nincs idő a lábujjakra (Kari Pieskä, 2013, FI, 8')
 • Benigni (Pinja Partanen, Jasmiini Ottelin, Elli Vuorinen, 2009, FI, 8')
 • A fekete doboz (Emma Louhivuori, 2016, FI, 4')
 • Nézőpont(Elli Maanpää, 2017, FI, 2')
 • Az év, amikor levágtam a hajam (Ami Lindholm, 2008, FI, 5')
 • Zoknihorgoló utca 8. (Elli Vuorinen, 2013, FI, JP, 6')
 • Amikor valaki megáll (Jenni Rahkonen, 2012, FI, 6')
 • Megtanulni játszani (JP Saari, 2011, FI, 9')
 • Szombat (Anna Virtanen, 2005, FI, 3')
 • Bajusz (Anni Oja, 2015, FI, 3')
 • Nagyi gyakorlata (Anni Nykänen, 2016, FI, 2')
 • FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  VETÍTÉS

  KATARIINA LILLQVIST

  71 perc
  angol nyelven

  MESTERKURZUS

  Katariina Lillqvist finn származású, ma Csehországban élő rendező és forgatókönyvíró. A Camera Cagliostro művészcsoport elnöke, a Mamiwata animációs stúdió vezetője, és a Prágai Bábmúzeum létrehozója. Retrospektív műsorát követően Katariina előadást tart filmjeiről és animációs munkamódszereiről.

  FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  ESEMÉNY

  RADIO DOLORES

  71 perc
  eredeti nyelven, angol felirattal

  KATARIINA LILQVIST FILMJEI

 • A szobagólya (Katariina Lillqvist, 1994, FI, 10')
 • A vidéki orvos(Katariina Lillqvist, 1996, FI, 15')
 • Radio Dolores (Katariina Lillqvist, 2016, FI, CZ, 18')
 • Ksenia Szentpétervárról (Katariina Lillqvist, 1999, FI, 28')
 • FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  VETÍTÉSEK

  PINK TWINS

  60 perc
  angolul

  MESTERKURZUS

  A Pink Twins egy vizuális művész és egy zenész duója, akik nem mellesleg testvérek is; Juha és Vesa Vehviläinen alkotják a formációt. Ők ketten épp a világot járják elképesztő vizuális elemekkel és elektronikus zenékkel tűzdelt élő műsorukkal. Elérkezett hát az idő, hogy nálunk is feldobják a hangulatot, méghozzá az Uránia mozi nagytermében.
  Az Animált Éj részeként bemutatott produkciójuk előtt az ikrek a Szimpla Kertben osztják meg műhelytitkaikat a közönséggel és a szakmával.

  FÓKUSZBAN FINNORSZÁG

  ESEMÉNY


  >> GYEREKEKNEK
  A CSŰNYA, GONOSZ RÓKA ÉS MÁS MESÉK

  Benjamin Renner, Patrick Imbert filmje
  2017 Franciaország, 80 perc
  francia nyelven, magyar felirattal

  Le Grand Méchant Renard et autres contes

  Az Oscar-díjra jelölt animátor és képregényrajzoló Benjamin Renner (Ernest & Celestine) saját mesekönyveit adaptálta, melyekben egy tanyán élő állatok humoros mindennapjait mutatja be. Aki azt gondolja, hogy a vidéki élet csupa nyugalom és béke, nagyon téved. Ezen a tanyán számos különös állat él: a magát csirkének képzelő Róka, a gólyaként viselkedő Nyúl, vagy a Kacsa, aki Télapó szeretne lenni. Ha kikapcsolódásra vágysz, jobb, ha továbállsz.

  GYEREKEKNEK

  VETÍTÉSEK

  SZÖRNYETEG MOLLY: A MOZIFILM

  Ted Sieger, Matthias Bruhn, Michael Ekbladh filmje
  2016 Németország, Svédország, Svájc, 72 perc
  magyar nyelven

  Ted Sieger's Molly Monster - Der Kinofilm

  Óriási izgalmak vannak Szörnyországban: a kis Mollynak testvére születik. De mielőtt az új baba előbújna, Molly-nak és legjobb barátjának, Edisonnak számos kalandon kell túljutnia.
  A népszerű ""Ted Sieger: Szörnyeteg Molly"" című televíziós sorozat alapján készült film színes és szórakoztató animáció a legfiatalabb fesztiválozóknak.

  GYEREKEKNEK

  VETÍTÉSEK

  A ZSEBLAKÓ

  60 perc

  dialógus nélkül

  FILMEK ÓVODÁSOKNAK

 • Miriam tyúkjának álma (Andres Tenusaar, 2016, EE, 5')
 • Böhöm talál egy trombitát (Dan Castro, 2017, UK, 5')
 • A ház (Veronika Zacharova, 2016, CZ5')
 • Misho és Robin (Denis Alenti, Vjekoslav Živković, 2016, HR, 5')
 • Furi egy tojás (Kristin Ulseth, 2016, NO, PT, 12')
 • Koyaa - A csintalan autójáték (Kolja Saksida, 2017, SI, 3')
 • Konigiri-Kun Okaimono (Mari Miyazawa, 2015, JP, 5')
 • A zseblakó(Ana Chubinidze, 2016, FR, 7')
 • Éjszaka úr kivett egy napot / Éjszaka úr szabadnapja (Ignas Meilunas, 2016, LT, 2')
 • Sötét, sötét erdő (Éjsötét erdő) (Emile Gignoux, 2017, DK, 6')
 • Tigris (Kariem Saleh, 2016, DE, 4')
 • GYEREKEKNEK

  VETÍTÉSEK

  BOLONDOS ÉTELEK

  60 perc

  dialógus nélkül
  (kivéve az Egér c. film, amelyet magyar nyelven, angol felirattal vetítünk)

  FILMEK KISISKOLÁSOKNAK

 • Két villamos (Svetlana Andrianova, RU, 10')
 • Állati sztori (Veronika Zacharová, CZ, 4')
 • Bolondos ételek (Paolo Gaudio, IT, 2')
 • Etnofóbia (Joan Zhonga, AL, 14')
 • A kismadár és a hernyó (Lena von Döhren, CH, 12')
 • A fedélzetre! (Charline Parisot, FR, 4')
 • Chiripajas (Olga Poliektova, Jaume Quiles, RU, 2')
 • A priori (Maïté Schmitt, DE, 2')
 • A felkoppintó (Filip Diviak, CZ, 6')
 • Egér (Ervin B. Nagy, HU, 10')
 • GYEREKEKNEK

  VETÍTÉSEK

  ÖSSZEKEVERVE

  72 perc

  dialógus nélkül
  (kivéve a Fejcsere c. film, amelyet holland nyelven, magyar felirattal vetítünk)

  FILMEK TIZENÉVESEKNEK

 • Összekeverve (Bastiaan Schravendeel, 2017, NL, 6')
 • A kosár (Suresh Eriyat, 2016, IN, 15')
 • Nyomot hagyni (Christina S. Nerland, 2016, UK, 5')
 • Elpirulva (Els Decaluwe, 2016, BE, 5')
 • Elena és az árnyak (César Cepeda, 2014, MX, 8')
 • Fejcsere (Job, Joris, & Marieke, 2016, NL, 21')
 • Hugo Bumfeldt (Eva Katinka Bognaar, 2015, HU, 12')
 • GYEREKEKNEK

  VETÍTÉS

  ÁKOM BÁKOM (KONCERT)

  Makám együttes + METU Animáció
  Magyarország, 60 perc
  magyarul

  Élő koncert és animált VJ-show

  A Makám együttes 1984 óta része a hazai ethno-zenei palettának. Az Ákom Bákom című, gyerekeknek szóló koncertjüket kivételes, kizárólag erre az alkalomra készült animációs jelenetek egészítik ki. A filmeket a Metropolitan Egyetem végzős animáció mesterszakos hallgatói készítették, és az egyetem média design szakos hallgatója kever élőben a zenészek fölötti vászonra a koncert során.

  GYEREKEKNEK

  VETÍTÉS

  LENGEMESÉK KIÁLLÍTÁS

  Cinemon
  Magyarország, 120 perc
  magyarul

  Kiállításmegnyitó

  A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek...
  A tavasszal bemutatott mozifilm anyagából készült kiállítást a film alkotói nyitják meg, ahol azt is elmesélik a gyerekeknek, hogyan készült a rajzfilm.
  A program szombat délután is folytatódik: december 2-án, 14:30-tól a film alkotói egy workshop keretében lehetővé teszik, hogy a gyerekek maguk is alkotótársakká váljanak a Lengemesék világában.

  GYEREKEKNEK

  ESEMÉNYEK

  ANIMÁCIÓS + SZUPERHŐS WORKSHOP

  Cinemon + Bölcs Kavics
  Magyarország, 180 perc
  magyarul

  Hétvégi animációs műhelymunka gyerekeknek és felnőtteknek

  A Terézvárosi Gyermekkönyvtár decemberben az animáció hónapját ünnepli. December első szombatján a könyvtár kiterjeszti nyitva tartását a szombati napra is, amikor is két párhuzamos workshopra várják a látogatókat. A Lengemesék alkotói a film látványelemeinek felhasználásával vonják be alkotótársnak a részutvevőket. A szomszéd helyiségben pedig a Bölcs Kavics csoport tagjai készülnek videószuperhősös videojáték-fejlesztő workshopot (FIGYELEM: ez utóbbira előzetes regisztrációt kérünk >>> ITT)

  GYEREKEKNEK

  ESEMÉNY


  >> ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK
  BESZÉLGETÉS AZ ALKOTÓKKAL

  60 perc
  angol nyelven

  MEET THE FILMMAKERS

  Találkozzunk és társalogjunk délelőttönként a fesztivál díszvendégeivel, a filmek alkotóival egy kávé és süti mellett a Magvető Caféban.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉSEK

  ANILOGUE BEMELEGÍTŐ


  60 perc
  angol és magyar nyelven

  ANILOGUE WARM-UP

  Az Anilogue programigazgatója, Kreet Paljas és a fesztivál vezetője, Liszka Tamás bemutatják az idei műsort. Spoilermentes fesztiválkoncentrátum hatvan percben!

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  ESEMÉNY

  PANDA ELECTROACOUSTIC DJ


  120 perc
  a világ összes nyelvén

  PANDA ELECTROACOUSTIC DJ

  Egy panda mindig határmezsgyéken mozog; fekete is,fehér is, ázsia is, töketlen is, de cuki is, vadállat is, de aranyos édibédi is egyszerre; dj panda is hasonlóan próbál egyszerre több mindent egybemosni, az elektronikát az akusztikus hangszerekkel, a dj szettet az improvizációval a zenét a vizualitással, vagy igen komoly költészettel.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉSEK

  ANIMA JAM INTRO


  60 perc
  angol nyelven

  ANIMA JAM INTRO

  A fesztivál nemzetközi vendégei bebizonyítják, hogy az animáció - ahogy a zene is - nyelvek és kultúrák fölötti közlésforma. A fesztivál néhány napja alatt közös animációs videoklipet hoznak létre. Ennek a közös, improvizatív munkának a nyitóeseménye az Anima Jam Intro, Alekszej Alekszejev és Ivan Maximov vezetésével. Az Anima Jam színes csapatába szívesen látunk további résztvevőket is, regisztrálni az info@anilogue címen lehet.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉSEK

  ANGEWANDTE ANIMATION


  60 perc
  magyar és angol nyelven

  KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

  The Studio for Experimental Animation at The University Of Applied Arts in Vienna was founded by the Maria Lassnig, the former Professor of the painting class at the University of Applied Arts Vienna. Maria Lassnig was an international known and respected painter, who engaged herself not only with painting, but also with the medium of analog film. In the 70ies she made a couple of experimental animationfilms during her time in New York.
  In 1982 Maria Lassnig founded the first Studio for experimental Animation in Austria, at the University of Applied Arts Vienna. The first worldwide, which combined animated film with painting. From 1991 to 2008 the department was lead by Prof. Christian Ludwig Attersee and since 2009 Prof. Judith Eisler is in charge.
  Since 1982 Hubert Sielecki had been the head of the studio for experimental animation, and since 2012 Nikolaus Jantsch is his successor. Praved Krishnapilla is responsible for the technical needs of the studio. Painting and animation film are both mediums which express an unfolding of time. Students utilize the formal aspects of painting (texture, colour, line, form) as a basis for exploring both narrative and abstract possibilities in animation film. Students transform single frame animation and storyboards into completed films. The studio offers access to a sound studio, interactive media and analogy and digital techniques. Until now it has a striking influence on the genre and has gained wide importance in the international Art scene.
  Exhibitinbg artists:

 • Felix Weisz
 • Silvia Knödelstorfer
 • Alex Gratzer
 • Amelie Schlögelhofer
 • Jiyoon Lee
 • Florentin Scheicher
 • Dorottya Kalocsai
 • Sophie Vitovec
 • ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  ESEMÉNY

  VR FORRADALOM: GOOGLE SPOTLIGHT STORIES


  90 perc
  angol nyelven

  MASTERCLASS

  Élete legfontosabb meccsén az egykor legendás luchador-birkózónak, a Jaguár Fiának szembesülnie kell az idő múlásával és a családi kötelékek fontosságával. A Google Advanced Technology and Projects kísérleti műhelyyének részeként működő animációs stúdió, a Google Spotlight Stories egy VR-filmjét, a Pearlt idén máris Oscar-díjra jelölték. Két legújabb filmjüket, a Jaguár Fiát (rendezte: Jorge Gutierrez) és a Sonariát (rendezte Scot Stafford and Kevin Dart) Közép-Európában elsőként az Anilogue részeként mutatja be a stúdió egyik produkciós vezetője, Sara Diamond, akit a VR-filmek készítésének műhelytitkairól is kikérdezünk.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉS

  SHELLEY PAGE, DREAMWORKS ANIMATION


  60 perc
  angol nyelven

  EYE CANDY SHOW

  Shelley Page trained as an illustrator in the UK and she has been working in the field of animation since joining the Richard Williams studio in London is 1982. From 1986 she served as Head of Backgrounds on 'Who Framed Roger Rabbit' (Walt Disney 1988) then joined Steven Spielberg's UK animation studio Amblimation as Backgrounds Supervisor on 'An American Tail 2' (Universal Pictures 1991)
  In early 1995 Shelley was one of the first group of artists hired to establish DreamWorks Animation in Los Angeles where she took the position of Co-Head of Artistic Development.
  Her credits, on over 35 animated feature films to date, include "Who Framed Roger Rabbit?" (Disney) and DWA hits including “Shrek”, “Shark Tale”, “Madagascar”, “Kung Fu Panda”, ‘The Croods’ and 'How to Train Your Dragon' series.
  In 2017 Shelley has taken on a new role as International Talent Consultant for clients including DreamWorks Animation (USA), Aardman (UK) and H B Wink Animation (China).
  She has a particular interest in student animation and is a member of the graduation juries and advisory boards of leading animation schools and festivals and awards panels worldwide. At many international animation events she also regularly screens her popular ‘Eye Candy Show’ – showcasing the best new international talents.
  Shelley is currently a Visiting Professor (animation) at Central Saint Martins, University of The Arts (UK), Teesside University (UK), Bournemouth University (UK), CUC (Beijing), CAA Hangzhou and the Beijing Film Academy. She is an external examiner at The Animation Workshop (Denmark) and and is also an annual graduation jury member of Les Gobelins, MOPA, ArtFx, Rubika and ESMA (France)
  Eye Candy Show
  Shelley Page attends many international animation festivals and graduation juries every year and collects her personal favourite films into a special screening – which represents some of the brightest young talents from around the world. During this session she explains why each film caught her attention and what elements make a successful short film. Shelley’s ‘Eye Candy Show' is constantly evolving as she discovers wonderful new films and new young film makers.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉS

  JAVIER MRAD


  90 perc
  angol nyelven

  MESTERKURZUS

  Különleges stop-motion mesterkurzus Javier Mrad argentin animációs filmrendezővel, az ANilogue idei zsűritagjával.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  ESEMÉNY

  SZIMPLA JAM SESSION


  120 perc

  zenei játék

  ZENEI JÁTÉKOK, IMPROVIZÁCIÓ, VEZÉNYLÉS, SZÓRAKOZÁS, SZERETET. GYERE, HOZD MAGAD, ÖTLETEID, HANGSZERED, HANGSZEREID!

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉSEK

  ANILOGUE DÍJNYERTES FILMEK 2017

  60-80 perc
  eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

  ANILOGUE AWARDS

  A fesztivál nemzetközi zsűrije december 2-án, szombaton jelenti be, mely filmek nyerték az idei díjakat. A legjobb egész estés és a legjobb rövidfilmnek járó fődíj mellett minden zsűritag egy-egy különdíjat is kaidhat, valamint a nézők szavazatai alapján közönségdíjat is kiosztunk. A friss díjnyertes rövidfilmekből készített válogatást vasárnap délután egyben láthatók a Kinoban.

  ANIMÁCIÓS KÜLÖNLEGESSÉGEK

  VETÍTÉS