A vörös teknőssel nyit a fesztivál

Az Oscar-díjas Michael Dudok de Wit alkotása szavak nélkül mesél az élet körforgásáról. Egy hajótörött férfit vet partra a tenger, akinek minden menekülési próbálkozását megakadályozza egy vörös teknős. Egymásra találásuk nem véletlen, a téren és időn kívüli közös útjuknak csupán a természet a tanúja. A lenyűgöző látványvilágú film ötvözi az európai animációs stílust és a japánok spirituális gondolkodásmódját, miközben megrendítő szépséggel mutatja be természet és ember kapcsolatát.


Életem Cukkiniként

Claude Barras első egészestés animációja látványban és történetében is olyan, mintha egy Tim Burton és egy Wes Anderson filmet öntöttek volna egybe. A nemrég elárvult ifjú és különc főhősnek, Cukkininek nemcsak barátokat kell találnia, hanem meg kell ismernie önmagát is ebben az új helyzetben és környezetben. A stop motion film egy keserédes melodráma tele érzelemmel és humorral, mely sokkal inkább szól a gyerekkorról, mintsem a gyerekeknek.


Páncélba zárt szellem

Kazuya Nomura aktuális társadalmi kérdéseket vet fel cyber-thrillerében, mindezt sok utalással Mamoru Oshii 1995-ös kultfilmjére. Az új fejezetet egyenesen ide, Budapestre küldték Japánból.


  • Öt fesztiválhelyszín Budapesten
  • 50+ vetítés és élő esemény
  • Koncertek és workshopok
  • Több száz animáció a világ minden tájáról

PIZSAMÁTOR VETÍTÉSES KONCERT A GYEREKEKNEK

Különleges koncert az Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztiválon, amely során Bori festett, színpompás képeiből és a zenekari klipekből vett jelenetekből Kiss Ákos vj keveri a dekoratív hátteret. A gyerekek és a felnőttek számára is megkapó, játékos dalok világába kalandozhatunk el az Uránia Filmszínház békebeli mozitermében. Fantáziadús bulizenék és varázslatos mesedalok Bori horgolt bábjaival és kellékeivel. A koncert előtt és után kapható a helyszínen a 2017-es Rutkai Bori Banda képes naptár. Az előadást követően a zenekar dedikálja a kiadványt és korábbi könyveiket, lemezeiket (Sárkányjárgány, Pizsamátor)..360° animált szignálfilm


A METU (Budapesti Metropolitan Egyetem) és az Anilogue közös produkciójában immerzív, 360 fokos animációs film készül a fesztivál megnyitójára. A METU animáció mesterszakos hallgatói néhány ceruzapróbát már meg is osztottak a készülő filmből.

Itt van Bill Plympton Kickstarter-filmje

Az amerikai független animáció királya közösségi finanszírozásból hozta létre nyolcadik egészestését, a Kaliforniai bosszút. A film egy pénztelen fejvadászról, Rod Rosse-ről szól, aki egy veszélyes ügybe keveredik, mikor munkát kap egy exmotorosból és -pankrátorból lett szenátortól. Hamarosan kiderül, hogy sokkal több van a piti rablás leleplezésének látszata mögött, és hogy nincs könnyű dolga rátalálnia az igazságra a könyörtelen motoros bandák, a vérszomjas hírességek és a korrupt zsaruk között.A Disszonancia nyerte a 2015-ös fődíjat

Az animációs rövidfilmek kategóriájában a zsűri egyhangú döntése alapján Till Nowak Disszonancia című animációja bizonyult az év legjobb filmjének 2015-ben. A fődíjat a berlini stáb képviseletében a zeneszerző Olaf Taranczewski és a vágó Philipp Hahn vette át az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében a szombat esti gálán.

Az egész estés animációk kategóriájában idén hat film kelt versenyre. A fődíjat a Fantomfiú című rajzfilm kapta. A francia rendezőpáros, Alain Gagnol és Jean-Loup Felicioli a fesztivál 13 éves történetében immár második alkalommal viszi el a fődíjat.

A tavalyi eredményekről részletesebben beszámol: az archívum.1088 Budapest, Rákóczi út 21
Tel: (1) 486 3400
urania-nf.hu
Jegyár: 1400 Ft
Kedvezményes: 1100 Ft
Animált éj: 2000 Ft

MŰSOR

1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 18
Tel: (1) 429 6080
puskinmozi.hu
Jegyár: 1400 Ft
Kedvezményes: 1100 Ft

MŰSOR

1073 Budapest, Erzsébet körút 39
Tel: (20) 239 1575
vertigomedia.hu
Jegyár: 1100 Ft
Kedvezményes: 900 Ft

MŰSOR

1088 Budapest, Rákóczi út 15
Phone: (1) 327 4000
www.mzv.sk/sibudapest
Minden műsor ingyenes!
MŰSOR


1075 Budapest, Kazinczy utca 14
Tel: (20) 261 8669
szimpla.hu

ESEMÉNYEK

FESZTIVÁLSTÁB

Liszka Tamás - alapító igazgató
Kreet Paljas - programigazgató
Kiss Attila - fesztiválproducer
Tamás Dorka - sajtókapcsolatok
Horváth András - technikai rendező
Barkóczi Janka - szakmai kapcsolatok
Ducki Tomek - grafika

FESZTIVÁLSTÁB

Németh Diána - önkéntes-koordinátor
Németh Anita - szakmai koordinátor
Helina Martin - anilogisztikus
Herczeg Zsófia - szerkesztő
Rudolf Kata - nyomdász
Molnár Bence - rendezvények
Kókai Nagy Tímea, Tánczos Tímea

LEGAL

az Anilogue nemzetközi animációs filmfesztivált
a SzimplaFilm Kft szervezi
1073 Budapest, Kertész utca 48.
Cjsz. 01-09-725099
Asz. 137149242-2-42
Tel/fax (1) 1321 5880
i n f o @ a n i l o g u e . c o m
Anilogue a Facebook-on